VI KLIPPER GRÄSMATTOR

åt både företag & privatpersoner


Allt underhålla en gräsmatta så den håller sig grön & jämn kräver sitt underhåll. Den behöver både gödsel, klippning och vatten för ett perfekt resultat. Vi klipper gräsmattor både åt privatperson eller dig som företagare från slutet av april till mitten på oktober. Men självklart är det vädret som styr hur lång säsongen blir från år till år.HUR LYCKAS MAN MED SIN GRÄSMATTA?


En av de viktigaste delarna i jakten på den grönaste gräsmattan är såklart skötseln. När grunden är lagd med rensning, luftning, toppdress, sådda gräsfrön och gödsel och kalkning är gjord - återstår att klippa och vattna. Klippningen kan vara den del som lyfter din gräsmatta från grön till grönast. Gräset gillar faktiskt att bli klippt, men det är viktigt att klippa lite och ofta - speciellt under säsong!VAD BETYDER TOPPDRESSA?


Att toppdressa innebär att tillföra dressjord för att jordförbättra din gräsmatta eller reparera håligheter, ojämnheter och andra utsatta områden. Lämpligast gör man en toppdressning under våren eller hösten. Helst när gräsmattan är städad, klippt och luftad genom vertikalskärning.GÖDSLA DIN GRÄSMATTA


För att få en riktigt grön gräsmatta måste också näring och gödsel tillföras i lagom mängd. Tidpunkt för att gödsla och kalka gräsmattan är tidig vår, försommar och höst inför vintern. Under försommaren kan man med fördel ge en extra dos gräsmattegödsel då gräsets tillväxt är som störst. Just då behöver gräsmattan lite skjuts på vägen för att behålla sin gröna färg och fortsätta tillväxten och konkurrera ut ogräs. Det är viktigt att tänka på att gödsel och kalk sköljs ner av vatten för att inte solen ska bränna sönder gräset. VERTIKALSKÄR FÖR EN TÄTARE MATTA


Om man behöver vertikalskära sin matta eller inte beror på hur gräsmattan mår. Det som händer vid en vertikalskärning är att Knivarna delar gräsplantorna och skär av rötterna och gräset stimuleras att producera fler sidoskott vilket gör mattan blir tätare. Enklaste och överlägset bästa metoden att genomföra vertikalskärning på är att lufta gräsmattan med en maskin. Då får du ett jämnt och bra resultat över hela gräsmattan. Lämpligast görs detta tidigt på våren.RAKA KANTER GÖR STOR SKILLNAD


Att hålla sina gräskanter i snyggt skick gör stor skillnad på trädgårdens helhetsintryck. Vi har smidiga verktyg och maskiner för att kantskära gräsytor där tex. gräs möter grus. Vill man dessutom göra trädgården mer underhållsfri, monterar vi även rabattkanter i plåt från vår leverantör Wernamo design.

ANLÄGGA NY GRÄSMATTA?


Kanske är du behov av att anlägga en helt ny gräsmatta? Vi har gjort många nyanläggningar av gräsytor och vet vad som är viktigt att tänka på för att nå ett toppresultat.

Dels behöver man göra en plan/skiss över de tänka gräsytorna, för att en framtida robortgräsklippare ska kunna fungera så bra som möjligt, då slänter & kanter kan få en så smart & enkel lösning som möjligt.

Men det är också viktigt att planera sina övriga gräsytor noggrant så man inte glömmer bort övriga gångar och uteplatser i planeringsstadiet.

Ett bra grundarbete är A och O för den framtida trädgården.

Vi arbetar både med att så gräsmattor på traditionellt vis men vi anlägger även färdiggräsmatta på rulle.


Vi lämnar gärna en offert för er kommande gräsmatta!

GRÖNARE MATTA


Vi samarbetar med Florrovit, ett gräsgödsel som gör skillnad!


" För oss är kvalitet och reslutat ALLT, vi tummar inte på våra råvaror utan det bästa är endast gott nog vilket också gör att vårt gödselsortiment är bland de bästa på den Skandinaviska marknaden. "


- Florovit

FEM TIPS FÖR EN GRÖNARE MATTA


1. Kratta & räfsa

2. Gödsla

3. Toppdessa

4. Vertikalskära

5. Vattna

KONTAKT

 Urban Ireklint 072 306 27 44 

 Viktor Lindblad 072 306 37 44 

info@irelindtradgard.se

Packebo Skillingaryd Jönköpings län